Патешко магре,бонбони от патешки дроб,пак чой,гъби шийтаке,чили сос на Кнор,прах от цвекло,дайкон

Брой порции: 1

Азиатско песто на Кнор,течен зеленчуков бульон на Кнор,чили с чесън на Кнор

Съставки: Патешко магре 300грпатешки дроб 50гр.тиква 100гр.морков 100гр.азиатско песто кнор 20гр.масло 50гр.прах от цвекло 5гр.пак чои 100гр.габи шийтаке 50гр.коняк 20мл.дайкон .шалот.джинджифил30гр.гот.сметана.микро растения.

Начин на приготвяне: Приготвяме зеленчуковия бульон,режем тиквата и морково,прибавяме бульона и варим до готовност,добавяме маслото,настъргания джинджифил сол пипир,пасираме,минаваме пюрето през цедгка.Запечатваме леко дроба добавяме шалота,готвим докато шалота стане златист,добавяме коняка,фламбираме и отделяме дроба,пасираме дроба с малко сметана сол пипер прах от цвекло.изсипваме сместа в форми и оставяме в хладилник за около 20мин.соти пак чойа с шалота и прибавяме зел.бульон.сотираме и гъбите с масло.Запечатваме магрето ,като топим мазнината докато стане тънка коричка,слагаме в фурната за около 2 3минути.,

Презентация

Поставяме пюрето в средата пак чойа,режем магрето на 2 и поставяме само едната повина върху пак чойа,добавяме и гъбите,в ъгъла на чиниятя поръсваме от праха и от горе поставяме бонбоните,добавяме и чили сосо на Кнор.Украсяваме с микро растения и даикона.

283
Артур Ашрафян Варна

Обичам си работата.В момента работя като главен готвач в хотел Romance Splendid