Taйландско червено къри със скариди

Брой порции: 1

сос

Съставки: Knorr Тайландско червено къри-2гр. Knorr Течен бульон Омар - 5 гр. Knorr Кокосово мляко на прах - 60 гр. Фиш сос - 7 мл. Сиамски джинджифил -5 гр. Лимонова трева - 5 гр. Листа от лайм - 1 бр. Вода - 100мл. Бамбуков захар - 10 гр.

Начин на приготвяне: Запържваме соса Knorr червено къри, добавяме джинджифила, лимоновата трева и добавяме водата със кокосовото мляко на прах 20 минути и добавяме лимоновата трева.

Зеленчуци, ориз, гъби и скариди

Съставки: Зеленчуци: тиквички - 25 гр. патладжан - 25 гр. зелена и червена чушка х 10 гр. печурки - 10 гр. кладница - 10 гр. ориз -60 гр. скариди - 6бр.(16/20)

Начин на приготвяне: Запържваме на силен огън зеленчуците със скаридите, като внимаваме да не ги преготвим, добавяме готовия сос към тях, гарниран с вече сварения ориз.

Презентация

Сервира се в едно плато ястието , гарнирано с тайландски босилек, кориандър, репички и отделно оризаи

837
Галин Горанов Видин

Аз съм на 18г. от град Видин,уча по професия Готвач в моето училище, мечтата ми е да стана Шеф Готвач.

ПГТ Михалаки Георгиев

Клас: 12 г