Патешко филе с пюре от кестени и черен чесън, печена тиква със "7 подправки", маринован фенел, трохи от карамелизиран червен лук със сос Деми Глас

Брой порции: 1

Патешко филе

Съставки: Патешко филе, масло, мащерка, сол

Начин на приготвяне: Патешкото филе се изчиства от излишната мазнина, правят се равномерни разрези по кожата, посолява се и черен пипер. Слага се в студен тиган . Пече се от страната на кожата, добавя се масло, мащерка и се облива на средна температура за 5 минути, обръща се от страната на месото за 2-3 минути до средно изпечено и се оставя да почине 4-5 минути.

Маринован фенел

Съставки: Фенел, вода, оцет, захар, карамфил, синап,

Начин на приготвяне: Фенела се реже на мандолина. В тенджерка се загрява равномерно количество вода и оцет, и малко захар, карамфил, синап; вари се и се залива. Изчаква се да изстине.

Пюре от кестени и черен чесън

Съставки: Кестени, черен чесън, сметана, лук, зеленчуков бульон, Марсала

Начин на приготвяне: Кестените се измиват и се цепват с нож и се слагат да се варят 20-30 минути. В тиган се запържва лукът, добавя се марсала и се редуцира. Добавят се изчистените и обелени кестени, сметана, черен чесън и малко зеленчуков бульон. Готви се 5-10 минути. Всичко се блендира, прецежда се и се слага в сифон.

Презентация

Патицата се подсушава, и се правят два равномерни разреза по дължина на филето. Маринованият фенел се слага върху печената тиква. Топлото пюре се сервира от сифон. Аранжират се нещата в предварително загрята чиния. Поръсва се с трохи от карамелизиран черв

Виж повече
571
Даниел Симеонов София

СПГТ

Клас: 11