ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С КАРТОФЕНА КОРИЧКА
(ученик)
Камелия Митева
Габрово, ПГТ "Пенчо Семов" - Габрово, 11 г
Порции: 3
Съставки
СМЕТАНОВ СОС, БЕЙБИ СПАНАК, РУКОЛА И ГАРНИТУРА - ПОРТОКАЛОВИ ГЛАЗИРАНИ МОРКОВИ С ШАФРАНОВ ОРИЗ
Необходими продукти- за 3 порции:
Филе от сьомга-540гр.
Картофи-90гр.
Яйце – 1бр.
Течна подправки за овкусяване Citrus Fresh- Knorr
Бял пипер млян
Зехтин за изпържване
За соса:
Бейби спанак-120 гр.
Рукола – 60гр.
Краве масло -20гр.
Готварска сметана-120мл.
Чесън-1 скилидка
Зелен лук – 1 стрък
Течна подправка за овкусяване-Roast Umami -Knorr
За гарнитурата:
Бял перлен ориз -30гр.
Течен зеленчуков бульон- Knorr
Шафранова паста- Knorr
Моркови-180гр.
Захар, краве масло, портокал-сок
Отпадни продукти в ястието:
Кожа от сьомга
Обелки от моркови
Други продукти:
Домашно приготвено сладко от люти чушки, чери домати
Начин на приготвяне
СМЕТАНОВ СОС, БЕЙБИ СПАНАК, РУКОЛА И ГАРНИТУРА - ПОРТОКАЛОВИ ГЛАЗИРАНИ МОРКОВИ С ШАФРАНОВ ОРИЗ
Почистваме филето от кожата, овкусяваме с течна подпрака за овкусяване Citrus Fresh- Knorr , сос Уорчестър – Knorr и бял пипер. От едната страна залепяме тънки слайсове от необелени картофи придавайки форма на рибени люспи, като сме намазали филето с разбито яйце . Изпържваме в зехтин до готовност.
Сос: Запържваме в краве масло смачкана скилидка чесън и наситнен стрък зелен лук, сотираме за кратко спанака и руколата. Овкусяваме с течна подправка за овкусяване-Roast Umami -Knorr и прибавяме сметаната.
Гарнитура: Задушаваме запържения ориз , като прибавяме шафранова паста и течен зеленчуков бульон- Knorr във водата за ориза. Бланшираме нарязани на пръчици моркови в подсолена вода, в която сме добавили течен зеленчуков бульон—Knorr , след което глазираме в сгорена захар с краве масло и сок от портокал.
Ястието декорираме с чипс от изсушената на слаба фурна кожа на рибата и чипс от обелките на морковите / потопени в захарен сироп и изсушени на фурна при температура 120 градуса /, домашно приготвено сладко от люти чушки и леко запържени чери домати.
Презентация
ФИЛЕ
ОТ СЬОМГА С КАРТОФЕНА КОРИЧКА , СМЕТАНОВ СОС, БЕЙБИ СПАНАК, РУКОЛА И ГАРНИТУРА – ПОРТОКАЛОВИ
ГЛАЗИРАНИ МОРКОВИ С ШАФРАНОВ ОРИЗ - ПОДХОДЯЩО ВИНО ШАРДОНЕ С ЛЕКО ПЛОДОВИ ВКУС.