ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С КАРТОФЕНА КОРИЧКА
(ученик)

Камелия Митева

Габрово, ПГТ "Пенчо Семов" - Габрово, 11 г

Камелия Митева
амбициозна и трудолюбива
ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С КАРТОФЕНА КОРИЧКА
455

Порции: 3

Съставки

СМЕТАНОВ СОС, БЕЙБИ СПАНАК, РУКОЛА И ГАРНИТУРА - ПОРТОКАЛОВИ ГЛАЗИРАНИ МОРКОВИ С ШАФРАНОВ ОРИЗ

      Необходими продукти- за 3 порции:

  Филе от сьомга-540гр.

  Картофи-90гр.

  Яйце – 1бр.

  Течна подправки за овкусяване Citrus Fresh- Knorr

  Сос Уорчестър – Knorr

  Бял пипер млян

  Зехтин за изпържване

         За соса:

  Бейби спанак-120 гр.

  Рукола – 60гр.

  Краве масло -20гр.

  Готварска сметана-120мл.

  Чесън-1 скилидка

  Зелен лук – 1 стрък

  Течна подправка за овкусяване-Roast Umami -Knorr

         За гарнитурата:

  Бял перлен ориз -30гр.

  Течен зеленчуков бульон- Knorr

  Шафранова паста- Knorr

  Моркови-180гр.

  Захар, краве масло, портокал-сок

          Отпадни продукти в ястието:

  Кожа от сьомга

  Обелки от моркови

          Други продукти:

  Домашно приготвено сладко от люти чушки,  чери домати

Начин на приготвяне

СМЕТАНОВ СОС, БЕЙБИ СПАНАК, РУКОЛА И ГАРНИТУРА - ПОРТОКАЛОВИ ГЛАЗИРАНИ МОРКОВИ С ШАФРАНОВ ОРИЗ

  Почистваме филето от кожата, овкусяваме с течна подпрака за овкусяване Citrus Fresh- Knorr , сос Уорчестър – Knorr и бял пипер.  От едната страна залепяме тънки слайсове от необелени картофи придавайки форма на рибени люспи, като сме намазали филето с разбито яйце . Изпържваме в зехтин до готовност.

  Сос: Запържваме  в краве масло смачкана скилидка чесън и наситнен стрък зелен лук, сотираме за кратко спанака и руколата. Овкусяваме  с   течна подправка за овкусяване-Roast Umami -Knorr и прибавяме сметаната.

  Гарнитура: Задушаваме запържения ориз , като прибавяме шафранова паста и течен зеленчуков бульон- Knorr във водата за ориза. Бланшираме нарязани на пръчици моркови в подсолена вода, в която сме добавили течен зеленчуков бульон—Knorr , след което глазираме в сгорена захар с краве масло и сок от портокал.

   Ястието декорираме с чипс от изсушената на слаба фурна кожа на рибата и чипс от обелките на морковите / потопени в захарен сироп и изсушени на фурна при температура 120 градуса /, домашно приготвено сладко от люти чушки и леко запържени чери домати.

Презентация

ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С КАРТОФЕНА КОРИЧКА , СМЕТАНОВ СОС, БЕЙБИ СПАНАК, РУКОЛА И ГАРНИТУРА ПОРТОКАЛОВИ ГЛАЗИРАНИ МОРКОВИ С ШАФРАНОВ ОРИЗ - ПОДХОДЯЩО ВИНО ШАРДОНЕ С ЛЕКО ПЛОДОВИ ВКУС.

ОРИЗ