ТАРТАЛЕТИ С АВОКАДО
(ученик)

Дани Найденова

София, Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии, 12

Дани Найденова
Казвам се Дани и тази година завършвам Софийска ги... виж повечемназия по хлебни и сладкарски технологии, специалност "Декорация на сладкарски изделия". виж по-малко
ТАРТАЛЕТИ С АВОКАДО
236

Порции: 1

Съставки

СОЛЕНИ ТАРТАЛЕТИ С АВОКАДО

  брашно тип 500;

·         сол;

·         краве масло;

·         яйца, кокоши;

·         кориандър, сух;

·         авокадо, добре узряло и меко, нарязано на кубчета;

·         брашно от изсушена и смляна костилка на авокадо;

·         сушени домати в зехтин, нарязани на кубчета;

·         червен лук, нарязан на кубчета;

·         синьо сирене, нарязано на кубчета;

·         сирене “Grana padano“, настъргано;         

·         орехови ядки, нарязани;

·         бял пипер;

·         сок от лайм;

·         чесън;

·         Knorr течна подправка за овкусяване Citrus Fresh;    

·         KNORR течен сос Холандез;

·         клонки пресен розмарин;

·         чери домат;

ДИП ОТ АВОКАДО

  авокадо, добре узряло и меко, нарязано на кубчета;

·         сирене Бри;

·         сирене “Grana padano“;

·         брашно от изсушена и смляна костилка на авокадо;

·         Hellmann's Веган майонеза;

·         Knorr течна подправка за овкусяване Citrus Fresh;   

·         KNORR течен сос Холандез;

·         Knorr Уорчестър сос;

·         лимонов сок;

·         бял пипер

·         кориандър, сух;

·         чесън;

ЧИПС ОТ АВОКАДО

·         кора от авокадо, тънко обелена, нарязана на ивички;

·         брашно тип 500;

·         брашно от изсушена и смляна костилка на авокадо;

·         яйца;

·         сол;

·         бира;

   орехови ядки, смлени на ситно;

Начин на приготвяне

СОЛЕНИ ТАРТАЛЕТИ С АВОКАДО

·                        Приготвя се ронливо маслено тесто от брашно тип 500, добавя се брашно от изсушената и смляна   костилка на авокадото, кориандър, сол, масло (охладено, нарязано на кубчета);

·                  Измесва се в миксер до получаване на маслени трохи, след което се добавя разбито яйце и замесването продължава до получаване на еднородно тесто;

·                  Тестото се охлажда 10 - 15 минути в хладилник и се формира в тарталетени форми;

·                  Пече се  5 минути  при 180° С до полуготовност;

·                  Приготвя се  плънка като се смесват в купа подготвените съставки (авокадо, сушени домати, червен лук,  синьо сирене,  яйца, брашно от изсушена и смляна костилка на авокадо, чесън);

·                  Овкусява се плънката с бял пипер, сол, кориандър, сок от лайм, Knorr течна подправка за овкусяване   Citrus Fresh и KNORR течен сос Холандез;

·                  Тарталетите се пълнят плънката от авокадо;

·                  Поръсват се с орехови ядки и сирене “Grana padano“;

·                  Допича се за още 6 - 8 минути при 180° С;

·                  Гарнира се с розичка, оформена от чери домат и клонки пресен розмарин;

 

ДИП ОТ АВОКАДО

 Подготвените съставки се смесват в купа, овкусяват се и се пасират до еднородна консистенция;

ЧИПС ОТ АВОКАДО

   В сух съд се поставя олио, загрява се и в него се пържат ивички от кора на авокадо, панирани в

паста“ Патафри“ и оваляни в орехи;

Презентация

 В единия край на дъска за сервиране се поставя тарталетата;

·         В другия край на дъската се поставя съд с дип от авокадо;

·         Между тях се поставят няколко пръчици от чипса;