Крехко конско бон филе със пюре от батат
Валентин Велев
Банско, Ресторант " La Skara"

Порции: 3
Съставки
Конско бон филе, аспержи, пюре от батат, целина и цвекло.
Обезципено конско бон филе, бланширани аспержи, пюре от сладък картоф, Пепър сос на Knorr. За презентацията пюре от цвекло, пюре от целина, кълнове от броколи и прах от маслини.
Начин на приготвяне
Конско бон филе, аспержи, пюре от батат, целина и цвекло.
След като сварим пюретата от батат, цвекло и целина поотделно ги минаваме през блендера. Слагаме пресните аспержи във вряща подсолена вода за 5 минути. Предварително обезципеното конско, го овкусяваме и слагаме на скарата! Печем до степен Medium rare!!! За соса запържваме във нагорещен тиган със масло цветен пипер, след това добавяме сметана и сос Пепър на Knorr!
Презентация
По средата на чинията слагаме, готовите аспержи и върху тях нарязаното конското бон филе, от страни във кръгъл ринг поставяме пюрето от батат и върху него кълновете. От другата страна на чинията, разнасяме пюрето от целина и цвекло. Заливаме месото със предварително направеният сос, поръсваме със прах от маслини и поднасяме! Бон апети!!!