Пилешко роле
(ученик)
Нинo Нинов
Варна, ПГТ.Асен Златаров, 10
Порции: 1
Съставки
Пилешко роле с гарнитури и гъбен сос
Пилешко филе-600г.
Пушено сирене-100г.
Бекон-150г.
Магданоз 1 връзка
Зелен лук 1 връзка
Сирене гауда 100г.
Сол, черен и червен пипер
Ориз 200г.
Зеленчуков бульон на Knorr
Гъби 500г.
Броколи
Готварска сметана 200мл.
Начин на приготвяне
Пилешко роле с гарнитури и гъбен сос
Гъбите се задушават в масло и след това се добавя готварска сметана.Овкусява се със сол и черен пипер.
Пилешкото филе се нарязва на тънко и се начуква. Овкусява се с подправките и се слага от плънката. Плънката е от ситно нарязаните магданоз, лук, бекон и пушено сирене. Всяко филе се завива внимателно. Пече се около час на 220 градуса загрята фурна във подмазнена тава. Когато са готови, се поръсват с настърганата гауда и се връщат във фурната леко да се за пекат.Оризът се сварява за 13-15 минути в зеленчуковия бульон.
Презентация
Крехки пилешки роленца, гарнирани с бланширани броколи ароматен гъбен сос и бланширан ориз. С това нежно ястие може да консумирате и чаша вино.