Джолан по провансалски

Джелил Еюбов

Русе, Chef Р-нт Кръстникът

Джелил Еюбов
Джолан по провансалски
7

Порции: 4

Съставки

свински долан

1.свински джолан 4бр.

2.картофи 0,800кг

3.моркови 0,600кг

4.тиквички 0,300кг

5.гъби 0,250кг

6.пресен пипер 0,350кг 

7.течен телешки бульон 100мл

8.кокосово мляко 100мл

9.краве масло 0,060кг

10.готв.сметана 60мл

11.сос уорчестър 40мл

12.чесънм 0,010кг

13.сол0,008кг

14.черен пипер 0,008

15.червен пипер 0,008

16.дижонска горчица 0,060кг

Начин на приготвяне

свински долан

печене на джолана 3ч. на 180С

приготвяне на морковен сос 30мин.


Презентация

Първична обработка на джолана и зеленчука.

Измиваме джоланите и почистените зеленчуци и се подреждат и овкусяват в тава .Наливаме вода докато се покрият продуктите ,загъваме с алуминиево фолио и печем 3ч във фурната на 180 С.след това приготвяме морковен сос .Сваряваме морковите с телешки бульон .След това се пасира заедно с кокосово мляко и се монтира с краве масло и сметана ,сол на вкис .Оформяне на ястието :

Сипваме от морковения сос ,поставяме печените зеленчуци за канапе и върху тях поставяме джолана .

декорираме с пресни свежи подправки .