Джолан по провансалски
Джелил Еюбов
Русе, Chef Р-нт Кръстникът
Порции: 4
Съставки
свински долан
1.свински джолан 4бр.
2.картофи 0,800кг
3.моркови 0,600кг
4.тиквички 0,300кг
5.гъби 0,250кг
6.пресен пипер 0,350кг
7.течен телешки бульон 100мл
8.кокосово мляко 100мл
9.краве масло 0,060кг
10.готв.сметана 60мл
11.сос уорчестър 40мл
12.чесънм 0,010кг
13.сол0,008кг
14.черен пипер 0,008
15.червен пипер 0,008
16.дижонска горчица 0,060кг
Начин на приготвяне
свински долан
печене на джолана 3ч. на 180С
приготвяне на морковен сос 30мин.
Презентация
Първична обработка на джолана и зеленчука.
Измиваме джоланите и почистените зеленчуци и се подреждат и овкусяват в тава .Наливаме вода докато се покрият продуктите ,загъваме с алуминиево фолио и печем 3ч във фурната на 180 С.след това приготвяме морковен сос .Сваряваме морковите с телешки бульон .След това се пасира заедно с кокосово мляко и се монтира с краве масло и сметана ,сол на вкис .Оформяне на ястието :
Сипваме от морковения сос ,поставяме печените зеленчуци за канапе и върху тях поставяме джолана .
декорираме с пресни свежи подправки .