Sous vide октопод грилован на BBQ върху домашен хумус с червено цвекло, опушени чери доматиз сос морски дар с шафран и еспума от мирпоа,

Ангел Стойчев

Бургас, Maison's

Ангел Стойчев
Смятам, че кухнята е моето място. Удоволствие е да... виж повече изкарвам парите си от нещо, което обичам да правя ежедневно. Всеки ден се стремя да надграждам умения.
Аз съм стриктен, организиран, изпълнителен и най-вече любопитен и отворен за нови идеи. виж по-малко
Sous vide октопод грилован на BBQ върху домашен хумус с червено цвекло, опушени чери доматиз сос морски дар с шафран и еспума от мирпоа,
363

Порции: 1

Съставки

Сос, пюре, протеин

Октопод, рибен бульон knorr, шафранова паста knorr, чери домати, хумус и цвекло

Класически домашен хумус с червено цвекло

Октопод, нахут ,тахан ,червено цвекло, шафран чесън, чери домати, сол, черен пипер, лук, морков, целина.

Начин на приготвяне

Сос, пюре, протеин

Октопода е минал първо през си вид и след това грилован на дървени въглища, сосът е от шафранова паста на knorr, еспумата е бульон от морски дар пасиран за желаната консистенция

Класически домашен хумус с червено цвекло

Октопода е сювидиран 3 часа след това грилован на mibrasa.

За сосът: лук, морков, целина и обелки от скариди се запичат на суха касерола. След това се налива рибен бульон на knorr и се оставят за 30мин на слаб огън. Когато са готови пасираме всичко от касеролата и след това прецеждаме през фина цедка.


Хумус : класически хумус от нахут, тахан, лимон, чесън смиламе в кутер и прибавяме цвеклото.

Време за приготвяне 10 минути.

Завършваме с окраска от репички ,микрорастения и пресни билки.

Презентация

Sous vide октопод грилован на барбекю на дървени въглища върху домашен хумус с червено цвекло, сос от морски дар с шафран, опушени чери домати и еспума от мирпоа.