Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher no Beef
(ученик)
Evgeni Metodiev
Самоков, Професионална гимназия по туризъм, 11 клас
Оби... виж повечечам експериментите и искам да се запозная с нови кулинарни техники и да надградя знанията си виж по-малко
Порции: 1
Съставки
Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher , безглутенов хляб, глакамоле, сос, крекери и салата
Начин на приготвяне
Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher , безглутенов хляб, глакамоле, сос, крекери и салата
Приготвяне:
Бургерът се пече на плоча равномерно от двете страни до получаване на карамелен цвят без да се размразява. Хлябът се приготвя като продуктите се смилат, смесват се, поставя се в кръгла форма за печене и се пече при 1600С за 30 мин от едната страна и 30 мин от другата страна до пълното изпичане. За гуакамолето съставките са намачкат смесва и овкусяват. Салатата се овкусява с дресинг от предвидените продукти. Дип се приготвя от пасираните зеленчуци (отпадъци) и веган майонезата, овкусява се. Крекерите се приготвят от останалите пасирани зеленчуци (отпадъци) и другите предвидени продукти, поставят се върху пекарска хартия и се пекат за около 25 мин при 1800С
Презентация
Подреждат се в следния ред – хляб, гуакамоле, бургер, веган сирене с домати и розмарин, салата и другата половина от хляба. Закрепва се с дървена клечка за бургер.
Върху платото се поставят – бургер, кошничка с крекери, сосиера с дип и барбекю сос.