Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher no Beef
(ученик)

Evgeni Metodiev

Самоков, Професионална гимназия по туризъм, 11 клас

Evgeni Metodiev
Здравейте ученик в ПГ по туризъм град Самоков
Оби... виж повечечам експериментите и искам да се запозная с нови кулинарни техники и да надградя знанията си виж по-малко
Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher no Beef
129

Порции: 1

Съставки

Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher , безглутенов хляб, глакамоле, сос, крекери и салата

Отпадък от зеленчукови фреш сокове – селъри, тиквичка, броколи, моркови, червено цвекло  Бургер - The Vegetarian Butcher Raw No Beef Burger  Хляб – слънчогледови семена, ленено семе, бадеми, чия, Psyllium husk (индийски живовляк), мед, брашно от елда, морска сол, вода, кокосово масло  Гуакамоле – авокадо, магданоз, лимонов сок, сол  Салата – бейби спанак, рукула, чери домат, пресен лук, терияки сос на Knorr, сусамово масло, сол  Крекери – червено цвекло, моркови, бадеми, сусам, безглутеново нахутено брашно, стевия, морска сол, селекция пипери, риган, босилек  Сос – барбекю сос Hellmann’s  Дип – селъри, бяла ряпа, броколи, копър, веган майонеза Hellmann’s, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне

Безглутенов веган бургер от The Vegetarian Butcher , безглутенов хляб, глакамоле, сос, крекери и салата


Приготвяне:


Бургерът се пече на плоча равномерно от двете страни до получаване на карамелен цвят без да се размразява. Хлябът се приготвя като продуктите се смилат, смесват се, поставя се в кръгла форма за печене и се пече при 1600С за 30 мин от едната страна и 30 мин от другата страна до пълното изпичане. За гуакамолето съставките са намачкат смесва и овкусяват. Салатата се овкусява с дресинг от предвидените продукти. Дип се приготвя от пасираните зеленчуци (отпадъци) и веган майонезата, овкусява се. Крекерите се приготвят от останалите пасирани зеленчуци (отпадъци) и другите предвидени продукти, поставят се върху пекарска хартия и се пекат за около 25 мин при 1800С

Презентация

Подреждат се в следния ред – хляб, гуакамоле, бургер, веган сирене с домати и розмарин, салата и другата половина от хляба. Закрепва се с дървена клечка за бургер.

Върху платото се поставят – бургер, кошничка с крекери, сосиера с дип и барбекю сос.