Big Green Karvù
Светослав Каменов
Варна, KARVU

Порции: 3
Съставки
ТЕЛЕШКО КОНТРА ФИЛЕ
Телешко Контра Филе
Масло
Пушена морска сол от Малдон
Червено вино Фронтера Карменер
Желиран телешки булъон KNORR
ТЕЛЕШКА МАРИНАТА
Черен пипер
Опушен червен пипер
Чесън гранулиран
Лук гранулиран
Тъмен кафяв сос на KNORR
Сос уорчестър на KNORR
Зехтин
Риган
Сок от прясно изцеден лимон
Пушена морска сол от Малдон
ГРИЛОВАНА ТИКВА
Тиква
Лимон
Пресен Джинджифил
Звезден анасон
Пушена морска сол от Малдон
Зехтин
Сладък картоф Батат
Сметана
Масло
Зеленчуков булъон KNORR
МАРИНОВАНО ЦВЕКЛО
Цвекло
Ябълков оцет
Мед
Вода
Прясна мащерка
КЕТЧУП ОРИЕНТ ЕКСПРЕС
Обелки от тиква
Тиква
Моркови
Янълков оцет
Мед
Вода
Пушена морска сол от Малдон
Цейлонска канела
Къри
Начин на приготвяне
ТЕЛЕШКО КОНТРА ФИЛЕ
Телешко контра филе- сертифицирано ХЕЛЯЛ МЕСО от порода Лимозин отгледано във ферма в Гоце Делчев Телешкото контра филе се почиства от ципи, след което се намазва цялато месо с телешка марината и се остава да предстои 24 часа. Чугунен съд/отлят в Кремиковци 76 г./ се поставя в BIG GREEN EGG KAMADO BBQ, разтопява се маслото и се добавя маринованото телешко контра филе, като се върти през 2 минути до готовност. Сваля се месото от барбекюто и се оставя да почине за 10 минути, след което се нарязва на тънки слайсове. В същият чугунен съд се добавя червено вино Фронтера Карменер и телешки булъон KNORR и се редуцира.
ТЕЛЕШКА МАРИНАТА
-
ГРИЛОВАНА ТИКВА
Тиквата се бели, като обелките в по-късен етап се използват за направата на Кетчуп Ориент Експрес. Обелената тиква се нарязва на дебели жулиени и се поръсва с пушена морска сол от Малдон, като след това се грилова от всички 4-ри страни. След като се гриловат жулиените се поставят в дресинг от лимон, пресен джинджифил, звезден анасон и зехтин до започване на сглобяване на чинията.
Бататът се обелва и се приготвя Су Вид, след което се пюрира със сметана и масло
МАРИНОВАНО ЦВЕКЛО
Цвеклото се обелва и нарязва на шайби, които се гриловат. След гриловане се поставят в дресинг от ябълков оцет, прясна мащерка, мед и вода до сглобяване на чинията.
КЕТЧУП ОРИЕНТ ЕКСПРЕС
В Термомикс за 25 минути се поставят обелките от тиква, тиква, моркови, ябълков оцет, мед, вода, пушена морска сол от Малдон, цейлонска канела и къри.
Презентация
В бамбуковата чиния поставяме първо пюрето от батат, което го разтиламе с лъжица и го набраздяваме с вилица. До него горе в дясно поставяме медна сосиера с кетчуп Ориент Експрес. Под сосиерата нареждаме на височина нарязаното на слайсове телешко контра филе, което се полива с редуцирано вино и телешки булъон. Най-отдолу в ляво подреждаме на височина маринованите жулиени от тиква. Над тях се подрежда маринованите шайните от цвекло. Декорира се с пресни листенца от риган.