Парфе от гъши дроб с кулис от малини и анасон

Веселин Дойков

София, Метро Академия

Веселин Дойков
Занимавам се професионално с кулинария от 5 години... виж повече. Тя е страст, която никога не стихва вътре в мен! виж по-малко
Парфе от гъши дроб с кулис от малини и анасон
16

Порции: 4

Съставки

Парфе от гъши дроб

400гр обезвенен гъши дроб

2гр сол

2гр черен пипер

50 мл бяло порто

2гр индийско орехче

10мл телешки бульон кнор

150гр сметана Рама



Кулис от малини с анасон

300гр замразени малини 

80г желираща захар

2 гр звездовиден анасон

10гр малинов винегрет хелманс



Начин на приготвяне

Парфе от гъши дроб

1.Мариноваме дробът с посочените продукти за минимум 6 часа. Съхраняваме в хладилник. Когото дробът е готов го стапяме на котлон и го блендираме със студена сметана.

2.Минаваме сместа през финна цедка и охлаждаме върху лед.

3.Наливаме във форми и охлаждаме за 3 часа.


Кулис от малини с анасон

1.Смесваме всички съставки в касерола.Завираме кулиса и прецеждаме за  да премахнем семките.


Презентация

1.Върху охладеното парфе, добавяме кулиса, овкусяваме със сол малдон и прясно смлян анасон.Консумира се с козунак или френски брьош.