Парфе от гъши дроб с кулис от малини и анасон
Веселин Дойков
София, Метро Академия

Порции: 4
Съставки
Парфе от гъши дроб
400гр обезвенен гъши дроб
2гр сол
2гр черен пипер
50 мл бяло порто
2гр индийско орехче
10мл телешки бульон кнор
150гр сметана Рама
Кулис от малини с анасон
300гр замразени малини
80г желираща захар
2 гр звездовиден анасон
10гр малинов винегрет хелманс
Начин на приготвяне
Парфе от гъши дроб
1.Мариноваме дробът с посочените продукти за минимум 6 часа. Съхраняваме в хладилник. Когото дробът е готов го стапяме на котлон и го блендираме със студена сметана.
2.Минаваме сместа през финна цедка и охлаждаме върху лед.
3.Наливаме във форми и охлаждаме за 3 часа.
Кулис от малини с анасон
1.Смесваме всички съставки в касерола.Завираме кулиса и прецеждаме за да премахнем семките.
Презентация
1.Върху охладеното парфе, добавяме кулиса, овкусяваме със сол малдон и прясно смлян анасон.Консумира се с козунак или френски брьош.