Ризото със заек
Янислав Дамянов
Варна, CreATE by CAI

Порции: 2
Съставки
Заешки ребра
- Заешки ребра
- Масло
- Чесън
- Розмарин
Заешко бон филe
- Заешко бон филе
- Масло
- Олио
- Кори от цитруси
- Knorr течна подправка за овкусяване -Citrus fresh
Сос от заек
- Заешко месо и кости
- Лук
- Морков
- Гъби
- Праз
- Див копър
- Чесън
- Дафинов лист
- Розмарин
- Мащерка
- Микс от пипер на зърна
- Сол
- Масло
- Олио
- Knorr телешки бульон
- Knorr течна подправка за овкусяване - Umami Roast
Ризото
- Ориз Арборио
- Сос от заек
- Бульон от заек
- Масло
- Шалове
- Бяло вино
Начин на приготвяне
Заешки ребра
Ребрата се отделят от заека и се почистват, и оформят. Чесъна се запържва в маслото и всички продукти се готвят на су-вид 12 часа на 55 градуса.
След това ребрата се пържат в силно загрято олио до златистокафяв цвят.
Заешко бон филe
Заешкото бон филе се маринова в олио, масло и кори от цитруси и Knorr Citrus Fresh за 48 часа. След това се пържи в силно загрято олио до златист цвят.
Сос от заек
Печем остатъците от заека със зеленчуците на 180 градуса до златистокафяв цвят. В тенджера запържваме в масло чесън, мащерка и розмарин. Добавяме заека и зеленчуците. Овкусяваме с дафинов лист, микс от пипер на зърна и малко сол. Варим 12 часа. След това отделяме мазнината. Добавяме продуктите на Knorr и редуцираме.
Ризото
Презентация
Поставяме соса, след това ризотото. Добавяме и Ребрата, предварително потопени в соса. Разрязваме бон филето на две и го добавяме. Декорираме с зелени листа.