Ризото със заек

Янислав Дамянов

Варна, CreATE by CAI

Янислав Дамянов
Здравейте! Казвам се Янислав Дамянов от гр. Свищов... виж повече. Студент съм в Culinary Art Institute, гр. Варна. виж по-малко
Ризото със заек
467

Порции: 2

Съставки

Заешки ребра

  • Заешки ребра
  • Масло
  • Чесън
  • Розмарин

Заешко бон филe

  • Заешко бон филе
  • Масло
  • Олио
  • Кори от цитруси
  • Knorr течна подправка за овкусяване -Citrus fresh

Сос от заек

  • Заешко месо и кости
  • Лук
  • Морков
  • Гъби
  • Праз
  • Див копър
  • Чесън
  • Дафинов лист
  • Розмарин
  • Мащерка
  • Микс от пипер на зърна
  • Сол
  • Масло
  • Олио
  • Knorr телешки бульон
  • Knorr течна подправка за овкусяване - Umami Roast

Ризото

  • Ориз Арборио
  • Сос от заек
  • Бульон от заек
  • Масло
  • Шалове
  • Бяло вино

Начин на приготвяне

Заешки ребра

Ребрата се отделят от заека и се почистват, и оформят. Чесъна се запържва в маслото и всички продукти се готвят на су-вид 12 часа на 55 градуса.
След това ребрата се пържат в силно загрято олио до златистокафяв цвят.

Заешко бон филe

Заешкото бон филе се маринова в олио, масло и кори от цитруси и  Knorr Citrus Fresh за 48 часа. След това се пържи в силно загрято олио до златист цвят.

Сос от заек

Печем остатъците от заека със зеленчуците на 180 градуса до златистокафяв цвят. В тенджера запържваме в масло чесън, мащерка и розмарин. Добавяме заека и зеленчуците. Овкусяваме с дафинов лист, микс от пипер на зърна и малко сол. Варим 12 часа. След това отделяме мазнината. Добавяме продуктите на Knorr и редуцираме.

Ризото

Запържваме шалот в масло. Добавяме ориз Арборио и бяло вино, а след това и от заешкия бульон. Когато ориза е почти готов, се добавя от заешкия сос и се досготвя.

Презентация

Поставяме соса, след това ризотото. Добавяме и Ребрата, предварително потопени в соса. Разрязваме бон филето на две и го добавяме. Декорираме с зелени листа.