Ризото със скариди

Светлозар Георгиев

София, La campanella

Светлозар Георгиев
Занимавам се с кулинария 21 години .
Ризото със скариди
111

Порции: 1

Съставки

Ризото.

Ориз “Арборио”0,100.кг
Скариди.0,140кг
Шафранова паста на Knorr.0,10кг
течен бульон морски дарове на Knorr.0,10кг
Лук.О,150кг
Целина.0,200кг
Неро де сепия.0,05кг
Чери домати.0,100кг

Кокосово сметана.0,30мл

Сметана .0,60мл

праз .0,100гр

микро растения.0,10кг

бял пипер.0,10кг

Начин на приготвяне

Ризото.

За биска: Изчистваме скаридите от обвивката. Изчистените скариди ги начукваме на тънко като за килим. Ризотото го готвим с течен бульон морски дарове на Кнор Шафранова паста на Knorr, след като е готовo го завършваме с масло и пармезан и пълним в килима от скариди. Обелките от лука и главите ги дехидратираме на 160 градуса за 20 минути. От лука правим прах, а главата на скаридата я пържим да стане хрупкава. От обелките на скаридите правим биск. Редуцираме сметана и прибавяме кокосовото мляко.Прибавяменеро де сепията и получаваме единият сос за ризото.

Презентация

Разтиламе скаридите на килим и ги оформяме в ринг.След това пълним с готовото ризото .Завиваме и оформяме .декорираме с косата от праз главата на скаридата и микро растения.За соса смесваме кокосово мляко със сметана и прибавяме неро де сепията бъркаме докато получим еднородна смес.Прибавяме готовия сос към ястието заедно с готовия биск .