Ризото със скариди
Светлозар Георгиев
София, La campanella

Порции: 1
Съставки
Ризото.
Ориз “Арборио”0,100.кг
Скариди.0,140кг
Шафранова паста на Knorr.0,10кг
течен бульон морски дарове на Knorr.0,10кг
Лук.О,150кг
Целина.0,200кг
Неро де сепия.0,05кг
Чери домати.0,100кг
Кокосово сметана.0,30мл
Сметана .0,60мл
праз .0,100гр
микро растения.0,10кг
бял пипер.0,10кг
Начин на приготвяне
Ризото.
За биска: Изчистваме скаридите от обвивката. Изчистените скариди ги начукваме на тънко като за килим. Ризотото го готвим с течен бульон морски дарове на Кнор Шафранова паста на Knorr, след като е готовo го завършваме с масло и пармезан и пълним в килима от скариди. Обелките от лука и главите ги дехидратираме на 160 градуса за 20 минути. От лука правим прах, а главата на скаридата я пържим да стане хрупкава. От обелките на скаридите правим биск. Редуцираме сметана и прибавяме кокосовото мляко.Прибавяменеро де сепията и получаваме единият сос за ризото.
Презентация
Разтиламе скаридите на килим и ги оформяме в ринг.След това пълним с готовото ризото .Завиваме и оформяме .декорираме с косата от праз главата на скаридата и микро растения.За соса смесваме кокосово мляко със сметана и прибавяме неро де сепията бъркаме докато получим еднородна смес.Прибавяме готовия сос към ястието заедно с готовия биск .