Свинско "Форадо"
Хосе Ордониез
Варна, Create by CAI

Порции: 1
Съставки
Свиски гърди
- Свински гърди
- Масека (царевично брашно)
- Сол
- Бакпулвер
- Ачиоте
- Лук
- Чесън
- Зелен лук
- Ананас
- Умами кнор
- Кимион
Салса "криоиа"
- Домати
- Лук
- чесън
- зелен лук
- сусам
- риган
- мащерка
- карамфил
- дафинов лист
- Смесени семена
- Гуахийо чили
- Пасия чили
- Вода
- сол
- Телешки течен бульон кнор
- кориандър пресен
- доматено пюре
Мариновани зеленчуци
- Карфиол
- Морков
- Червен арпаджик
- Ябълков оцет
- сол
- Черен пипер зърна
- Кимион
- Каранфил
- Дафинов лист
Начин на приготвяне
Свиски гърди
1.Мариноваме свинското с сол ,черен пипер, умами , кориандър ,кимион за 1 час и след това го готвим су-вид за 8 часа на 75 градуса целзии.
2.Правим тесто от масека ,сол ,бакпулвер,ачиоте и гореща вода и го разточваме на много тънко , след което увиваме месото.
3.Пържим на 180 грасуса целзии за 3-5 минути .
Салса "криоиа"
1.Запичаме зеленчуците във фурна
2.В тиган запичаме всички сухи състваки
3.Добавяме всичко в тенджера , добавяме вода и бульон и на тих огън готвим за 15-20 минути , след което пасираме като преди това добавяме пресен кориандър .
Мариновани зеленчуци
1.В тенджера поставете оцета и подправките загрейте до 90 градуса целзии .
2.ДОбавете зеленчуците и оставете за поне 24 часа !
Презентация
1.Поставяме сос за основа
2.След това в едната страна на соса добавяме свинското "Форадо"
3.Върху свинското добавете маринованите зеленчуци.
4.Гарнираме последно с бивоско кисело мляко овкусено с кориандър и микро растения !