Свинско "Форадо"

Хосе Ордониез

Варна, Create by CAI

Хосе Ордониез
Здравейте аз съм Хосе от Ел Салвадор студент първ... виж повечеа година в Институт по кулинарни изкуства част от Университет по мениджмънт специалност гастрономия и кулинарни изкуства .Искам да участвам в състезанието за да представя държавата си и културата и , и също така да покажа какво мога ! виж по-малко
Свинско "Форадо"
76

Порции: 1

Съставки

Свиски гърди

  • Свински гърди
  • Масека (царевично брашно)
  • Сол
  • Бакпулвер
  • Ачиоте
  • Лук
  • Чесън
  • Зелен лук
  • Ананас
  • Умами кнор
  • Кимион

Салса "криоиа"

  • Домати
  • Лук
  • чесън
  • зелен лук
  • сусам
  • риган
  • мащерка
  • карамфил
  • дафинов лист
  • Смесени семена
  • Гуахийо чили
  • Пасия чили
  • Вода
  • сол
  • Телешки течен бульон кнор
  • кориандър пресен
  • доматено пюре

Мариновани зеленчуци

  • Карфиол
  • Морков
  • Червен арпаджик
  • Ябълков оцет
  • сол
  • Черен пипер зърна
  • Кимион
  • Каранфил
  • Дафинов лист

Начин на приготвяне

Свиски гърди

1.Мариноваме свинското с сол ,черен пипер, умами , кориандър ,кимион за 1 час и след това го готвим  су-вид за 8 часа на 75 градуса целзии.

2.Правим тесто от масека ,сол ,бакпулвер,ачиоте и гореща вода и го разточваме на много тънко , след което увиваме месото.

3.Пържим на 180 грасуса целзии за 3-5 минути .

Салса "криоиа"

1.Запичаме зеленчуците във фурна

2.В тиган запичаме всички сухи състваки

3.Добавяме всичко в тенджера , добавяме вода и бульон и на тих огън готвим за 15-20 минути , след което пасираме  като преди това добавяме пресен кориандър . 

Мариновани зеленчуци

1.В тенджера поставете оцета и подправките загрейте до 90 градуса целзии .

2.ДОбавете зеленчуците и оставете за поне 24 часа !

Презентация

1.Поставяме сос за основа 

2.След това в едната страна на соса добавяме свинското "Форадо"

3.Върху свинското добавете маринованите зеленчуци.

4.Гарнираме последно с бивоско кисело мляко овкусено с кориандър и микро растения !