Сувидирано Свинско бон филе с чътни от круши и бекон и сос от червено вино

Любомир Митев

Варна, CreATE by CAI

Любомир Митев
Здравейте казвам се Любомир! Аз съм студент първа ... виж повечегодина в Институт по кулинарни изкуства във Висше Училище по Мениджмънт във Варна.Реших да участвам защото искам да видя до къде стигат знанията ми отностно кулинария и също така да науча нещо ново в процеса на участие. виж по-малко
Сувидирано Свинско бон филе с чътни от круши и бекон и сос от червено вино
342

Порции: 1

Съставки

Свинско бон филе Су вид

Свинско бон филе - 0,120 гр.
Сол - 0,003 гр.
Черен Пипер - 0,002 гр.
Масло - 0,008 гр.
Розмарин - 0,002 гр
Чесън - 0,001 гр.
Слънчогледово олио - 0,002 мл.

Чътни от круши и бекон

Бекон - 0,014 гр.
Круши - 0,030 гр.

Ч
есън - 0,0008 гр.
Ябълков оцет - 0,001 мл.
Ябълково Пюре - 0,007 гр.
Кнор течна подправка Citrus Fresh - 0,0006 гр.
Слънчогледово олио - 0,0006 гр.
Вода - 0,004 мл.

Ябълково пюре

Ябълки - 0,030 гр.
Захар - 0,0002 гр.
Слънчогледово олио - 0,001 мл.
Сметана - 0,004 мл.

Задушен праз

Праз - 0,030 гр.
Захар - 0,005 гр.
Бульон - 0,150 мл.
Слънчогледово олио - 0,005 мл.

Сос от червено вино

Беконова мазнина(от чътнито) - 0,006 мл.
Червено вино - 0,038 мл.
Кнор течен вегетариански бульон - 0,001 мл/
Звезден Анасон - 0,0006 гр.
Царевично нишесте - 0,0003 гр.
Вода - 0,010 мл.
Масло - 0,006 гр.
Канелена пръчка - 0,002 гр.
Кнор течна подправка 
Umami - 0,001 мл.

Начин на приготвяне

Свинско бон филе Су вид

1.Почиства се бон филето от ципите
2.Поръсва се със сол и черен пипер
3.Завива се в стреч фолио.
4.Сувитира се на 56 градуса за 90 мин.
5.Запича се на тиган със слънчогледово олио от всички страни заедно с масло, чесън и розмарин.
6. Оставя се да почине.

Чътни от круши и бекон

1.Крушите и бекона се режат на малки кубчета.

2.Запичат се в 2 отделни тигана със слънчогледово олио.

3.Когато е готов бекона се премества при крушите.

4.Добавя се чесън, ябълков оцет, ябълково пюре, Кнор Citrus Fresh, вода и се готви до желаната консистенция.

Ябълково пюре

1.Ябълките се обелват, изчистват и режат на четвъртини.
2. Поставят се на тава за печене със слънчогледово олио и се поръсват със захар.
3. Пекат се на 200 градуса за 15 мин.
4.При готовност се блендират със сметана.
5. Прекарват се през фино сито.

Задушен праз

1. Праза се реже на рондел.
2. В малък тиган се запържва със слънчогледово олио и захар.
3. Деглазира се с бульон и се оставя да се задуши.
4. Когато е готов се изважда и се обгаря с горелка.

Сос от червено вино

1.В тигана с беконовата мазнина (от чътнито) се добавя червено вино да се деглазира.
2.Докато завира се добавят звезден анасон, канелена пръчка, Кнор заленчуков бульон, Кнор 
Umami
 и се оставя да се редуцира.
3.Когато е готов се добавя масло и  царевично нишесте премесено с вода.
4.Прецежда се през фино сито.

Презентация

На дъното на чинията се поставя чътни и върху него 3 равно нарязани парчета свинско бон филе. Аранжира се със задушеният праз, ябълково пюре, сос от червено вино и трюфелово олио. Декорира се със микро билки.