Пикантни пънчета от контра филе с поширан морков и кашкавал върху сос от печено гарнирано с картофено пюре, пълнени гъби, пържен лук, чери домати, какпки песто провансал и сушени домати

Брой порции: 1

Азиатски пикантен сос, песто провансал и сос песто от печени домати на Knorr

Съставки: контра филе, моркови, кашкавал, картофи, гъби, лук, магданоз, чери домати, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Месото се начуква и овкусява със сол, черен пипер и се маринова с азиатски пикантен сос. Навива се с поширани моркови и кашкавал. Гъбите се изчистват от пънчетата и се пълнят с масло и кашкавал. Пекат се заедно на загрята фурна до желаната степен на изпичане. Картофите се нарязват на равни по големина кубчета и се варят до готовност. Изцеждат се и се намчкват до хомогенна смес. Към вече картофеното пюре се добавя прясно мляко, сол и масло. Лукът се разделя на шайби и се пържи, Магданозът и чери доматите също се запържват. Прави се сос от вече изпеченото месо.

Презентация

Месото се нарязва на пънчета и се поставя върху канапе от печения сос. Картофеното пюре се добавя с помощта на пош. Гъбите се поставят върху пюрето с пържени стръкчета магданоз. Лукът заема естетическа форма върху пюрето, чери доматите се поставят около м

179
Мартин Пенев Добрич

Професионална гимназия по Туризъм “Пейо К. Яворов”

Клас: 12